Πώς να φτιάξετε το τέλειο στιφάδο κοτόπουλου Lucknow στο σπίτι

By | September 17, 2023

Πώς να φτιάξετε το τέλειο στιφάδο κοτόπουλου Lucknow στο σπίτι

Τι θα λέγατε να φτιάξετε στο σπίτι σας κοτόπουλο στιφάδο Lucknow, μια νόστιμη ινδική λιχουδιά; Αυτό το νόστιμο και αρωματικό πιάτο είναι εύκολο στην προετοιμασία και μια εξαιρετική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας. Εδώ είναι μια συνταγή για στιφάδο κοτόπουλου Lucknow βήμα-βήμα!

Απαραίτητα υλικά

  • 500 γραμμάρια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ (τριμμένο)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο (ψιλοκομμένο)

Βήματα συνταγής

Συνταγή Βήμα-Βήμα 1. Πρώτα, πλύνετε το κοτόπουλο και κόψτε το σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. 3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φύγει η μυρωδιά. 4. Προσθέστε πάπρικα, σκόνη κάρυ, garam masala, κύμινο, κανέλα και αλάτι. Τηγανίζουμε για άλλα 1-2 λεπτά. 5. Προσθέστε το κρέας κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. 6. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 7. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να βγάλει τους χυμούς του. 8. Προσθέστε τις φέτες αμύγδαλου και τον φρέσκο ​​δυόσμο. Μαγειρέψτε την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστή. Προαιρετικά, μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή ψωμί.

Το τέλειο κοτόπουλο στιφάδο Lucknow είναι έτοιμο! Μπορείτε να εκπλήξετε τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας σερβίροντας αυτό το νόστιμο πιάτο. Αυτό το πιάτο, που είναι μια υπέροχη αρμονία μπαχαρικών και φρέσκων βοτάνων, θα αφήσει μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο. Καλή όρεξη!

Η ινδική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο και τραβάει την προσοχή με τις διάφορες γεύσεις της. Αυτή η γεμάτη μπαχαρικά κουζίνα προσελκύει κόσμο με τα νόστιμα πιάτα της. Το Lucknow, μια από τις πόλεις της Ινδίας, είναι ένα μέρος που ξεχωρίζει για την κουζίνα του. Ένα από τα δημοφιλή πιάτα αυτής της πόλης είναι το «Lucknow Style Chicken Stew».

Χαρακτηριστικά του Lucknow Style Chicken Stew

Το Lucknow Style Chicken Stew είναι ένα ινδικό πιάτο που παρασκευάζεται με πλούσια μπαχαρικά και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά. Αυτό το πιάτο είναι ένα στιφάδο με κοτόπουλο, γιαούρτι, κρεμμύδια, σκόρδο, τζίντζερ και διάφορα μπαχαρικά. Αυτά τα μπαχαρικά περιλαμβάνουν σαφράν, κουρκουμά, κανέλα, κάρδαμο και κόλιανδρο. Αυτό το μείγμα δίνει στο πιάτο μια έντονη και μοναδική γεύση.

Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του Lucknow Style Chicken Stew είναι ότι μαγειρεύεται σε μια πικάντικη και κρεμώδη σάλτσα. Για να αποκτήσετε αυτή τη σάλτσα, τα κρεμμύδια τσιγαρίζονται πρώτα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προστίθενται σκόρδο, τζίντζερ και μπαχαρικά. Ενώ όλα τα υλικά μαγειρεύονται μαζί, η σύσταση προσαρμόζεται προσθέτοντας γιαούρτι και νερό. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται τέλεια η γεύση και η συνοχή του φαγητού.

Το Lucknow Style Chicken Stew σερβίρεται συνήθως με ρύζι ή φρέσκο ​​ψωμί tandoori. Αυτό το πιάτο βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή από τη βόρεια Ινδία και είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της ινδικής κουζίνας.

Σπιτικό κοτόπουλο στιφάδο Lucknow

Το Lucknow Style Chicken Stew είναι ένα πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα στο σπίτι. Εδώ είναι τα υλικά και η συνταγή για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο:

Υλικά Ποσότητα Κομμάτια κοτόπουλο 500 γραμμάρια κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 4 σκελίδες τζίντζερ 2 κουταλιές της σούπας (τριμμένο) Γιαούρτι 1 ποτήρι σαφράν 1 κουταλάκι του γλυκού Κουρκουμάς 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού Κάρδαμο 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι

Θυμηθείτε να πλύνετε και να στεγνώσετε το κοτόπουλο πριν προχωρήσετε στη συνταγή. Ακολουθούν τα βήματα για την παρασκευή στιφάδο κοτόπουλου Lucknow:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
  2. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν όλες οι επιφάνειες.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και όλα τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.
  4. Προσθέστε το γιαούρτι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέτουμε το νερό και το σαφράν, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά. Ελέγχετε κάθε τόσο μέχρι να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο.
  6. Αφήνουμε το πιάτο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρουμε με φρέσκο ​​ψωμί tandoori ή ρύζι.

Τώρα μπορείτε να ζήσετε τη γεύση του Lucknow Style Chicken Stew στο σπίτι! Δοκιμάζοντας αυτή την εύκολη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε τη διάθεση του τραπεζιού σας με μια από τις εκπληκτικές γεύσεις της Ινδίας.

Η κουζίνα Lucknow φημίζεται για τα πλούσια και νόστιμα πιάτα της, μοναδικά στην ινδική πολιτεία Uttar Pradesh. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά αυτής της κουζίνας είναι τα ειδικά μείγματα μπαχαρικών που αποκαλύπτουν τις δικές τους γεύσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα δώσω αναλυτικές πληροφορίες για το κοτόπουλο στιφάδο, μια από τις εξέχουσες γεύσεις της κουζίνας Lucknow.

Τι είναι το κοτόπουλο στιφάδο;

Το κοτόπουλο στιφάδο είναι ένα νόστιμο πιάτο που παρασκευάζεται με κρέας γαλοπούλας, έντονα μπαχαρικά και αρωματικά βότανα. Δεδομένου ότι αυτό το πιάτο φτιάχνεται συνήθως με αργό μαγείρεμα, τα μπαχαρικά στο κρέας λιώνουν εντελώς και δημιουργούν μια βαθιά γεύση. Τα λαχανικά στο στιφάδο συμπληρώνουν επίσης τη γεύση του κρέατος και κάνουν το πιάτο πιο χορταστικό.

Συνταγή στιφάδο κοτόπουλου

Για να φτιάξετε στιφάδο κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα υλικά:

Υλικά Ποσότητα Μπούτια κοτόπουλο 4 τμ. κρεμμύδια 2 τμ. ντομάτες 2 τεμ. πιπεριές πράσινες 2 τμ. καρότα 2 τμχ. σκόρδο 4 σκελίδες τζίντζερ (τριμμένο) 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 1 ποτήρι λάδι 3 κουταλιές της σούπας αλάτι τσαγιού φλιτζάνι φλιτζάνι ανά γεύση

Αρχικά πλένετε και στραγγίζετε τα κοτόπουλα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τρίβουμε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές και τα καρότα. Προσθέστε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα κρεμμύδια γίνουν ροζ, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο και τσιγαρίστε για λίγα λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα καρότα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο πιάτο.

Προσθέστε αλάτι, κύμινο και πικραλίδα και ανακατέψτε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα κοτόπουλα και να βγάλουν το νερό τους. Μπορείτε να το αφήσετε να απορροφήσει το νερό ανακατεύοντάς το μια στο τόσο.

Η κατσαρόλα κοτόπουλου είναι τώρα έτοιμη για σερβίρισμα! Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά και να σερβίρετε με ρύζι.

Ιστορία και σημασία του κοτόπουλου στιφάδο

Το κοτόπουλο στιφάδο είναι απαραίτητο μέρος της κουζίνας του Lucknow και σερβίρεται σε πολλές ειδικές εκδηλώσεις, πάρτι ή γάμους. Η ιστορία αυτού του πιάτου βασίζεται σε οικογένειες ευγενών που ονομάζονται Nawabs. Τον 18ο και τον 19ο αιώνα, νέες γεύσεις προστέθηκαν στην κουζίνα του Λάκνοου υπό την επίδραση των ευρωπαϊκών αποικιών και σε αυτή τη διαδικασία προέκυψε το κοτόπουλο στιφάδο.

Το κοτόπουλο στιφάδο έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα της κουζίνας του Lucknow γιατί όταν το κρέας κοτόπουλου συνδυάζεται με νόστιμα μπαχαρικά δημιουργεί μια μοναδική γεύση. Αυτό το πιάτο έχει κερδίσει δημοτικότητα και εκτός Ινδίας και σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Συνοψίζοντας, το κοτόπουλο στιφάδο είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της κουζίνας του Lucknow. Αυτό το νόστιμο πιάτο παρασκευάζεται με έντονα μπαχαρικά και αρωματικά βότανα και η αργή μέθοδος μαγειρέματος διασφαλίζει ότι τα μπαχαρικά στο κρέας θα λιώσουν πλήρως. Δοκιμάζοντας κοτόπουλο στιφάδο ενώ εξερευνάτε την κουζίνα του Lucknow είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε τις πλούσιες γεύσεις της Ινδίας!

Συνταγή και υλικά για κοτόπουλο στιλ Lucknow

Το κοτόπουλο στιφάδο είναι ένα από τα αρωματικά και νόστιμα πιάτα της ινδικής κουζίνας. Η συνταγή για στιφάδο κοτόπουλου Lucknow είναι επίσης πολύ δημοφιλής, καθώς το Lucknow είναι μια διάσημη πόλη που βρίσκεται στην ινδική πολιτεία Uttar Pradesh. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τέλεια αρμονία του κρέατος κοτόπουλου και των μπαχαρικών, δημιουργώντας μια εξαιρετική γεύση. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της συνταγής για στιφάδο κοτόπουλου τύπου Lucknow που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ακόμα και σε αρχάριους:

Απαραίτητα υλικά:

Υλικά Ποσότητα Στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και αφαίρεση πέτσας 500 γραμμάρια Γιαούρτι 1 ποτήρι τζίντζερ, τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, τριμμένο 3 σκελίδες δεντρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν τούρκικο 1 κουταλάκι Garam masala 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 2 χέρι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα 1/4 φλ

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπούτια κοτόπουλου ή ανάμεικτα κομμάτια κοτόπουλου αντί για στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο, το στήθος κοτόπουλου θα ήταν μια πιο κατάλληλη επιλογή για αυτή τη συνταγή.

Προσδιορισμός:

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε κύβους του σωστού μεγέθους.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τριμμένο τζίντζερ, το λιωμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, το τουρκικό σαφράν, το garam masala και το αλάτι.
  3. Ανακατέψτε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου με αυτό το μείγμα και αφήστε τα να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  4. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
  5. Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού στα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν πλήρως τα κοτόπουλα.
  7. Πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και καβουρδισμένα αμύγδαλα πριν σερβίρουμε.

Το στιφάδο κοτόπουλου τύπου Lucknow μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, ψωμί ή φρέσκα χόρτα. Αυτή η συνταγή θα φέρει τις συναρπαστικές γεύσεις της ινδικής κουζίνας στο σπίτι σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αξίζει να δοκιμάσετε!

Είσοδος

Η κουζίνα Lucknow είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα μέρη της ινδικής κουζίνας. Αυτή η περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα νόστιμα πιάτα με κρέας. Το πιο δημοφιλές πιάτο της κουζίνας του Lucknow είναι το κοτόπουλο στιφάδο. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αυτό το θρεπτικό και νόστιμο πιάτο στο σπίτι.

Απαραίτητα υλικά

Για να φτιάξετε στιφάδο κοτόπουλου, πρέπει να προετοιμάσετε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε κύβους)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  • 2 καρότα (κομμένα σε κύβους)
  • 2 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 2 ντομάτες (τριμμένες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι (προαιρετικό)
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • μισό ποτήρι γάλα
  • Μαϊντανός (για το σερβίρισμα)

Κατασκεύασμα

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε κοτόπουλο στιφάδο:

Βήμα 1: Μαγειρέψτε το κοτόπουλο

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Σοτάρουμε τα λαχανικά

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ροζ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και την κόκκινη πιπεριά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3: Προσθέστε τα μπαχαρικά

Προσθέστε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, τον κουρκουμά σε σκόνη, το κόκκινο πιπέρι σε σκόνη, το μαύρο πιπέρι και προαιρετικά αλάτι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.

Βήμα 4: Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου και γάλα

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο ξανά στην κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Βήμα 5: Σερβίρετε

Σερβίρετε το κοτόπουλο στιφάδο ζεστό. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη!

συμπέρασμα

Το κοτόπουλο στιφάδο, ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της κουζίνας Lucknow, είναι μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Μπορείτε να το επιλέξετε ως μεσημεριανό ή βραδινό. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε αυτή τη γεύση που βγαίνει με το μείγμα κρέατος κοτόπουλου και λαχανικών.

Υλικά Ποσότητα Στήθος κοτόπουλου 500 γραμμάρια ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι 1 μεγάλο σκόρδο 3 σκελίδες καρότα 2 κομμάτια πατάτες 2 κομμάτια κόκκινη πιπεριά 1 κομμάτι ντομάτα 2 κομμάτια τριμμένη κουρκουμάς 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο πιπέρι αλάτι ζωμός 2 ποτήρια γάλα Μισό ποτήρι μαϊντανός Για το σερβίρισμα

Το Lucknow Style Chicken Stew, μια από τις υπέροχες γεύσεις της ινδικής κουζίνας, είναι από τις αγαπημένες συνταγές όσων αγαπούν το κρέας κοτόπουλου. Το Lucknow είναι η πρωτεύουσα της ινδικής πολιτείας Uttar Pradesh και είναι μια πόλη διάσημη για το νόστιμο φαγητό της. Τώρα θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη μοναδική συνταγή μαζί σας.

Απαραίτητα υλικά

ΥΛΙΚΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Στήθος κοτόπουλο 500 γραμμάρια Σκόρδο 4 σκελίδες τζίντζερ 1 κουταλιά της σούπας (τριμμένο) Κρεμμύδι 1 κομμάτι (κομμένο σε κύβους) Πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας (σε σκόνη) Γιαούρτι 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι Αρκετό μείγμα μπαχαρικών, πιπέρι 1 πιπέρι, Νερό 2 ποτήρια φρέσκο ​​κόλιανδρο (για την κορυφή) Επαρκής ποσότητα

Φτιάχνοντας τη συνταγή

1. Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε κύβους.

2. Κάντε μια πάστα συνθλίβοντας το σκόρδο και το τζίντζερ.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε.

4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα σκόρδου-τζίντζερ και τη τηγανίζουμε μέχρι να μυρίσει.

5. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

6. Προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε.

7. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε στα κοτόπουλα.

8. Αφού προσθέσετε νερό και ανακατέψετε, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κοτόπουλα.

9. Το βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη!

Το Lucknow Style Chicken Stew είναι μια ιδιαίτερη γεύση που παρασκευάζεται ανακατεύοντας τρυφερό κρέας κοτόπουλου, πλούσια μπαχαρικά και γιαούρτι. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Καλή όρεξη!

Κοτόπουλο στιφάδο Lucknow για να ζήσετε τη γεύση της Ινδίας στο σπίτι, Επιλεγμένη γεύση της κουζίνας Lucknow: Chicken Stew, Συνταγή και συστατικά με στυλ Lucknow, Σπιτική γεύση από την Κουζίνα Lucknow: Πώς να κάνετε Chicken Stew;: A Timeless Chicken Stew; Συνταγή στιφάδο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *