Πώς γίνεται; Μυστικά της κουζίνας Ayuthaya: Gai Med Ma Muang

By | September 17, 2023

Πώς γίνεται; Μυστικά της κουζίνας Ayuthaya: Gai Med Ma Muang

Το Ayuthaya είναι μια αρχαία πόλη που φιλοξενεί τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Ταϊλάνδης. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για πολλά νόστιμα πιάτα που αντικατοπτρίζουν την ουσία της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ayuthaya είναι το κοτόπουλο με γλυκιά και καυτερή σάλτσα που ονομάζεται Gai Med Ma Muang. Ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο για να μοιραστούμε τα μυστικά της κουζίνας Ayuthaya ώστε να δοκιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο στο σπίτι.

Τι είναι το Gai Med Ma Muang;

Το Gai Med Ma Muang είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Παρασκευάζεται με κρέας κοτόπουλου, σάλτσα μάνγκο και λαχανικά. Αυτό το πιάτο είναι μια ταϊλανδέζικη λιχουδιά που συνδυάζει αντίθετες γεύσεις και δημιουργεί την τέλεια ισορροπία. Το Gai Med Ma Muang, που σερβίρεται με ελαφρώς γλυκιά, ελαφρώς πικρή και ελαφρώς ξινή σάλτσα, είναι αρκετά δημοφιλές και ενδιαφέρον.

Πώς να φτιάξετε το Gai Med Ma Muang

Για να φτιάξετε ένα Gai Med Ma Muang, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

S.Χωρίς υλικά 1 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε κύβους) 2 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 3 2 κουταλιές της σούπας μέλι 4 1 κουταλιά της σούπας ξύδι 5 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού 6 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάνγκο 7 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 8 (2 κόκκινες πιπεριές) 1 κρεμμύδι (ζουλιέν ψιλοκομμένο) 10 2 κουταλιές της σούπας λάδι 11 Αλάτι (προαιρετικά) 12 φρέσκος κόλιανδρος (για το σερβίρισμα)

  • Ως πρώτο βήμα, ψιλοκόψτε το στήθος κοτόπουλου και βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ.
  • Προσθέστε σάλτσα σόγιας, μέλι, ξύδι και άμυλο καλαμποκιού σε αυτό. Αφήνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέστε το κρέας κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
  • Ψιλοκόψτε το μάνγκο και προσθέστε το στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι.
  • Το Gai Med Ma Muang σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό και πασπαλίζεται με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.

Το Gai Med Ma Muang είναι έτοιμο! Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο, ένα από τα μυστικά της κουζίνας Ayuthaya, στο σπίτι. Μπορείτε να εκπλήξετε όλη την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτήν την ταϊλανδέζικη κουζίνα.

συμπέρασμα

Ανάμεσα στα μυστικά της κουζίνας Ayuthaya, το Gai Med Ma Muang είναι ένας φόρος τιμής στις πλούσιες γεύσεις και τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης. Αυτό το πιάτο δημιουργεί το τέλειο ταίρι κοτόπουλου σε συνδυασμό με σάλτσα μάνγκο. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε εξηγήσει λεπτομερώς πώς να κάνετε το Gai Med Ma Muang. Αν θέλετε να ανακαλύψετε άλλα κρυμμένα μυστικά της κουζίνας Ayuthaya, μπορείτε να επισκεφτείτε την Ταϊλάνδη και να ζήσετε αυτή την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα ακόμα πιο κοντά.

Ayuthaya: Ιστορία και Κουζίνα

Το Ayuthaya είναι μια ιστορική και πολιτιστική πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της Ταϊλάνδης. Υπηρέτησε ως πρωτεύουσα από το 1350 έως το 1767, που συμπίπτει με την εποχή του Βασιλείου των Αγιουτάγια. Το Ayuthaya είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προσφέρει στους επισκέπτες μια συναρπαστική εμπειρία με τους ιστορικούς ναούς, τα παλάτια και τα αρχαία ερείπια.

Ωστόσο, πέρα ​​από τις ιστορικές ομορφιές της Ayuthaya, υπάρχει και μια κουζίνα μοναδική για την πόλη. Η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη και θαυμασμένη κουζίνα. Φημίζεται για τις πικάντικες, πικάντικες και έντονες γεύσεις του. Η ταϊλανδέζικη κουζίνα διαμορφώνεται από ινδικές, κινεζικές και μαλαισιανές επιρροές και προσφέρει διαφορετικές γεύσεις σε διάφορες περιοχές. Η κουζίνα Ayuthaya ξεχωρίζει επίσης με τις γεύσεις της που αντικατοπτρίζουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ταϊλανδέζικης κουζίνας.

Τι είναι το Gai Med Mauang;

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα της κουζίνας Ayuthaya είναι το Gai Med Mauang. Το Gai Med Mauang είναι επίσης γνωστό ως κοτόπουλο Mango στα τουρκικά. Αυτό το πιάτο είναι ένα νόστιμο πιάτο κοτόπουλου σε συνδυασμό με μάνγκο, ένα από τα τροπικά φρούτα της Ταϊλάνδης. Η γλυκύτητα του μάνγκο συνδυάζεται τέλεια με την πικάντικη και πικρή γεύση του κοτόπουλου.

Τα μυστικά του Gai Med Mauang βρίσκονται στην ιδιαίτερη σάλτσα του και στη σωστή τεχνική μαγειρέματος. Αυτό το πιάτο φτιάχνεται χρησιμοποιώντας τηγάνι ή τηγάνι γουόκ. Σερβίρεται επίσης με μερικά μυστικά μπαχαρικά και φρέσκα χόρτα. Το Gai Med Mauang είναι ένα πιάτο που αντανακλά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας.

Πώς να φτιάξετε το Gai Med Mauang

Τα ακόλουθα υλικά απαιτούνται για την κατασκευή του Gai Med Mauang:

  • 300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 1 μάνγκο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (για το σερβίρισμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

Παρακάτω είναι τα βήματα για να φτιάξετε το Gai Med Mauang:

  1. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και το πιπέρι με το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για μισή ώρα.
  3. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το μάνγκο.
  4. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Ζεσταίνουμε το τηγάνι ή το τηγάνι γουόκ και προσθέτουμε το λάδι.
  6. Βράζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε.
  8. Προσθέστε τις φέτες μάνγκο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
  9. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και τριμμένο κόκκινο πιπέρι.

Υλικά Ποσότητα Στήθος κοτόπουλου 300 γραμμάρια Μάνγκο 1 τεμάχιο κρεμμύδι 1 κομμάτι σκόρδο 2 σκελίδες σόγιας 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου Για το σερβίρισμα κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Το Gai Med Mauang σερβίρεται ζεστό και συνήθως σερβίρεται με ρύζι στον ατμό ή noodles. Ένα ζεστό, πικάντικο και νόστιμο παράδειγμα ταϊλανδέζικης κουζίνας, το Gai Med Mauang είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της κουζίνας Ayuthaya.

Το Gai Med Mauang, που συνδυάζει τις ινδικές γεύσεις και τις μοναδικές γεύσεις της ταϊλανδέζικης κουζίνας, προσφέρει μια γευστική εμπειρία μοναδική στο Ayuthaya. Αν επισκεφτείτε το Ayuthaya, μπορείτε να βρείτε ένα μέρος σε εστιατόρια ή πάγκους στους δρόμους για να δοκιμάσετε αυτή τη μυστηριώδη λιχουδιά. Τα μυστικά του Gai Med Mauang φυλάσσονται από δεξιοτέχνες μαγειρικής, αναγνωρίσιμους σε κάθε μπουκιά.

Η ταϊλανδέζικη κουζίνα φημίζεται για τα νόστιμα μπαχαρικά, τα φρέσκα προϊόντα και τις μοναδικές γεύσεις. Το Gai Med Ma Muang είναι ένα δημοφιλές πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας και αποτελεί εξαιρετική επιλογή, ειδικά για τους λάτρεις του κρέατος της γαλοπούλας. Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε λεπτομερώς πώς παρασκευάζεται το Gai Med Ma Muang, ποια υλικά χρησιμοποιούνται και πώς μπορεί να σερβιριστεί αυτό το νόστιμο πιάτο.

Συνταγή Gai Med Ma Muang

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το Gai Med Ma Muang:

  • 500 γραμμάρια κρέας γαλοπούλας
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι βρώσιμο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κάσιους

Προετοιμασία του Gai Med Ma Muang:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρέας της γαλοπούλας και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε σάλτσα σόγιας, μέλι και άμυλο καλαμποκιού σε αυτό. Καλύπτουμε το κρέας με καρυκεύματα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Προσθέστε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά. Το κρέας πρέπει να είναι πλήρως ψημένο και οι άκρες να είναι καφέ.
  4. Προσθέστε τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα. Οι πιπεριές πρέπει να είναι ακόμα τραγανές.
  5. Προσθέτουμε την πάπρικα και το αλάτι, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  6. Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα κάσιους και ανακατεύουμε απαλά.

Το Gai Med Ma Muang είναι πλέον διαθέσιμο! Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το νόστιμο πιάτο με λευκό ρύζι ή χυλοπίτες. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου. Μπορείτε να το συμπληρώσετε με φρέσκα λαχανικά ή μια σαλάτα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Απολαμβάνοντας νόστιμο ινδικό φαγητό

Το Gai Med Ma Muang είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά για όσους αγαπούν το πικάντικο και ελαφρώς γλυκό κρέας γαλοπούλας. Η απαλότητα της γαλοπούλας ταιριάζει απόλυτα με τον συνδυασμό σάλτσας σόγιας και μπαχαρικών. Τα κάσιους προσθέτουν επίσης μια τραγανή πινελιά στο πιάτο και ολοκληρώνουν τη γεύση.

Η ταϊλανδέζικη κουζίνα φημίζεται συχνά για τα πικάντικα και νόστιμα πιάτα της, και το Gai Med Ma Muang είναι ένα από αυτά. Η πικάντικη γεύση του πιάτου αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Επίσης, τα φρέσκα λαχανικά που χρησιμοποιούνται κάνουν το γεύμα μια πιο υγιεινή επιλογή.

Φέρτε λίγη ταϊλανδέζικη γεύση στην κουζίνα σας για να δοκιμάσετε το Gai Med Ma Muang και απολαύστε αυτό το καταπληκτικό πιάτο!

Για τους λάτρεις των ασιατικών λιχουδιών, η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Η Ταϊλάνδη φημίζεται για τα πλούσια μπαχαρικά, τα φρέσκα βότανα και τις ενδιαφέρουσες γεύσεις της. Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά πιάτα σε αυτή τη μαγική χώρα και ένα από αυτά είναι το Gai Med Ma Muang.

Gai Med Ma Muang σημαίνει “Κοτόπουλο καρύδας” στα Ταϊλανδέζικα. Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Τραβάει την προσοχή ιδιαίτερα με το κρέας κοτόπουλου και τη φρέσκια σούπα καρύδας. Το Gai Med Ma Muang συνδυάζει αλμυρές, γλυκές και ξινές γεύσεις για να προσφέρει μια μοναδική γεύση.

Gai Med Ma Muang Making

Τα κύρια συστατικά του Gai Med Ma Muang είναι κοτόπουλο, σούπα καρύδας, γάλα καρύδας, σάλτσα σόγιας, λαχανικά και μπαχαρικά. Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα για να φτιάξετε το Gai Med Ma Muang:

  1. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και το μαρινάρουμε σε σάλτσα σόγιας. Αυτό θα κάνει το κοτόπουλο πιο πλούσια γεύση.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο χρησιμοποιώντας ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι.
  3. Προσθέστε το κρέας κοτόπουλου και μαγειρέψτε καλά.
  4. Προσθέστε τη σούπα καρύδας και το γάλα καρύδας στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέστε λαχανικά και γεύσεις όπως θέλετε. Συχνά χρησιμοποιούνται λαχανικά όπως καρότα, πιπεριές, μανιτάρια και φρέσκα κρεμμυδάκια.
  6. Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί για 10-15 λεπτά.
  7. Αφού μαγειρέψετε το Gai Med Ma Muang, το σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά. Καλή όρεξη!

Χαρακτηριστικά του Gai Med Ma Muang

Το Gai Med Ma Muang είναι ένας συνδυασμός διαφόρων γεύσεων. Ευφραίνει τον ουρανίσκο με την αλμυρή, γλυκιά, ξινή και πικάντικη γεύση του. Το πιάτο προσφέρει την τέλεια ισορροπία της κρεμώδους υφής της καρύδας και της ζουμερής σύστασης του κοτόπουλου.

Επίσης, το Gai Med Ma Muang είναι μια υγιεινή επιλογή τροφίμων. Το κρέας κοτόπουλου είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και τα λαχανικά παρέχουν υγιεινές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα καρύδας περιέχει επίσης σημαντικά μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. Αυτό το πιάτο αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή.

γενική αξιολόγηση

Το Gai Med Ma Muang είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας και είναι σχεδόν εθιστικό με τη γεύση του. Η κρεμώδης υφή της σούπας καρύδας συναντά το άρωμα φρέσκων μπαχαρικών και λαχανικών για να αποκαλύψει μια εκπληκτική γεύση. Το Gai Med Ma Muang είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε για τους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη. Για αυτή τη μοναδική εμπειρία, η επιλογή ενός ταϊλανδέζικου εστιατορίου ή το να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Gai Med Ma Muang Χρόνος Προετοιμασίας Ποσότητα Μερίδας Κοτόπουλο με Καρύδα 30 λεπτά Μερίδες 4-6

Θυμηθείτε, η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι πολύ διαφορετική και το Gai Med Ma Muang είναι μόνο μία από αυτές τις λιχουδιές. Διατηρήστε ανοιχτό μυαλό και απολαύστε αυτή τη μοναδική κουζίνα για να εξερευνήσετε και άλλα ταϊλανδέζικα πιάτα!

Το Gai Med Ma Muang είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο, ειδικά στην ταϊλανδέζικη κουζίνα. Αυτό το γλυκό μπορεί να μεταφραστεί στη γλώσσα μας ως «μπανανόπιτα». Αυτή η συνταγή, που προτιμάται συχνά από τους λάτρεις της μπανανόπιτας, είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Εδώ είναι η πρωτότυπη συνταγή του gai med ma muang:

Υλικά:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 αυγα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • πρέζα αλάτι

Κατασκεύασμα:

  1. Πρώτα πολτοποιούμε καλά τις μπανάνες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια.
  4. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  5. Προσθέστε τον πουρέ μπανάνας στη ζύμη και ανακατέψτε καλά.
  6. Αδειάζουμε την έτοιμη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου. (Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την απόδοση του φούρνου, μπορείτε να τον ελέγξετε κάνοντας μια δοκιμή οδοντογλυφίδας)
  8. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πρόταση υπηρεσίας:

Όταν κόβετε σε φέτες και σερβίρετε gai med ma muang, μπορείτε να το πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια αν θέλετε. Η μπανανόπιτα μπορείτε να την απολαύσετε ζεστή ή κρύα και συνδυάζεται τέλεια με τσάι ή καφέ.

Συμπέρασμα:

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μπανανόπιτα στο σπίτι με την αυθεντική συνταγή του Gai Med Ma Muang. Αυτό το νόστιμο επιδόρπιο είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά για τους λάτρεις της μπανάνας. Αν θέλετε να νιώσετε σαν επαγγελματίας σεφ στη δική σας κουζίνα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να τη μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Καλή όρεξη!

Η κουζίνα Ayuthaya προέρχεται από την Ayutthaya, την ιστορική πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Αυτή η κουζίνα είναι μέρος της πλούσιας και ποικιλόμορφης γαστρονομικής κουλτούρας της Ταϊλάνδης. Το Gai Med Ma Muang, γνωστό και ως πιάτο μάνγκο κοτόπουλου, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της κουζίνας Ayuthaya. Αυτό το πιάτο παρασκευάζεται συνδυάζοντας κρέας κοτόπουλου και φρέσκες φέτες μάνγκο και τραβάει την προσοχή με τη γεύση του.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε κύβους)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 2 φρέσκα μάνγκο (ώριμα και κομμένα σε φέτες)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ (τριμμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (για γαρνίρισμα)

Προετοιμασια του:

  1. Βάλτε το στήθος κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο και άμυλο αραβοσίτου. Τρίψτε το κρέας κοτόπουλου με αυτό το μείγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  2. Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόβουμε σε φέτες και κρατάμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέστε το κρέας κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα κοτόπουλα να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  5. Προσθέστε τη σάλτσα Oyster, το μέλι, το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και φροντίζουμε να στρωθεί καλά η σάλτσα πάνω στο κρέας του κοτόπουλου.
  6. Μεταφέρετε τα κοτόπουλα στο πιάτο σερβιρίσματος και προσθέστε πάνω τις φρέσκες φέτες μάνγκο.
  7. Γαρνίρουμε το πιάτο με αλάτι, πιπέρι και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.
  8. Το Gai Med Ma Muang μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή ζεστό. Μπορείτε να το σερβίρετε με ταϊλανδέζικο ρύζι.

Υλικά Προετοιμασίας Χρόνος ΜαγειρέματοςΣυνολικός χρόνος500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου 15 λεπτά 15 λεπτά 30 λεπτά 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας —2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο —1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού —2 φρέσκα μάνγκο 10 λεπτά – 10 λεπτά 2 κουταλιές της σούπας λάδι — 1 γεύμα φρέσκο ​​5 κουταλιές της σούπας 5 λεπτά3 σκελίδες σκόρδο5 λεπτά-5 λεπτά1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιού—2 κουταλιές της σούπας μέλι—1 κουταλιά της σούπας ξύδι—2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού—Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά) —Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου—

Το Gai Med Ma Muang είναι ένα από τα πιο νόστιμα και γνωστά πιάτα της κουζίνας Ayuthaya. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις πλούσιες γεύσεις της Ταϊλάνδης, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Ινδικές γεύσεις στην κουζίνα Ayuthaya: Τα μυστικά του Gai Med Ma Muang., Gai Med Ma Muang: Νόστιμο πιάτο με γαλοπούλα της Ταϊλάνδης., Μια γεύση από ταϊλανδέζικη κουζίνα: Gai Med Ma Muang., Η πρωτότυπη συνταγή του Gai Med Ma Muang: Πώς να το φτιάξετε;, Μοναδικό στην κουζίνα Ayuthaya: συνταγή Gai Med Ma Muang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *